Skolor 2020

Skolor 2020

Vi tar inte emot några skolklasser eller grupper 2020

Kiviksgraven är ett arkeologiskt monument över en tid då hela Europa på ett eller annat vis interagerade. Själva platsen har varit viktig under forntiden och är så fortsatt idag. Många har forskat kring bronsålderns fantastiska gytter av kontaktnät och handelsallianser.

Tyvärr har denna forskning inte nått våra skolor och de lärare som tar sina klasser till Kiviksgraven. Därför tar vi nu vårt ansvar i frågan och från och med i år, 2020, kommer vi att kvalitetssäkra samtliga besök av skolklasser till Kiviksgraven.

Ett besök i Kiviksgraven bokas alltid minst 2 veckor i förtid.

Vi tar max in 35 elever per 30 minuter. Är man flera klasser som reser samtidigt föreslår vi ett besök på Ängakåsen för dessa under tiden.

Kvalitetssäkringen görs på två olika sätt;

Guidad tur med vår arkeolog.

Arkeologen berättar om platsens långa historia med fokus på bronsåldern och hällkistan. Under visningen får eleverna se och känna på föremål och kläder. Bronsåldern får liv genom att berättelserna handlar om dem som byggde Kiviksgraven och varför. Hur såg de ut, vad tänkte de och vad åt de. Ett gemensamt besök i kammaren där vi tittar på hällbilderna som knyter ihop guidningen med vad som faktiskt finns i bilder på stenarna.

Varaktighet: 30 minuter

Maxantal: 35 elever

Pris: 30 kr/elev samt 20 kr/vuxen

Eget besök med lärarhandledning.

Man kan absolut göra ett besök i Kiviksgraven utan att ha guide. En lärarhandledning ingår med fakta, uppgifter och annat som behövs för att kunna ge eleverna en god upplevelse av bronsåldern och Kiviksgraven på plats.

Varaktighet: 30 minuter

Maxantal: 35 elever

Pris: 15 kr/elev samt 20 kr/vuxen.

Området är avspärrat hela året. Tillträde kan endast ske genom bokning av något av ovanstående koncept.