Välkommen

till Kiviksgraven

– En svindlande tidsresa genom hela Österlens forntid

Kiviksgraven, även kallad “Kungagraven”, är Nordens enda bronsåldersröse med hällkista täckt med hällbilder. Dessutom är den en av Nordens bredaste med sina enorma 75 m i diameter. Arkeologiska utgrävningar har visat att själva hällkistan bör ha byggts omkring 1400 f. Kr men att områdets historia sträcker sig längre tillbaka än så.

Välkommen till oss och lär mer om Skånes förhistoria, den fantastiska Kiviksgraven och prova på praktiska övningar i förhistoriska hantverk.

Aktuellt

Läs senaste nytt här!


Besök oss

Vi öppnar för besök igen kanske så tidigt som i mars, men definitivt i april. Här finns öppettider, priser, guidningar mm


Skolbesök

För skolor anordnar vi såväl egenbesök som besök med arkeolog som guide. Här finner ni all information ni behöver.


Gruppbesök

Är ni en grupp på 10 personer eller mer får ni ett förmånligare pris om ni betalar gemensamt. Vi kan anordna guidning av området med vår arkeolog och även upplevelser av olika slag, både under och utanför öppettider. Perfekt för konferensen, släktträffen, klassträffen och så vidare.

Museibutiken

I vår lilla men välsorterade museibutik säljer vi bara saker med anknytning till vår historia. Allt i från kopior av forntida föremål och smycken till spel och böcker.


Ängakåsen

Det intilliggande gravfältet Ängakåsen är samtida med Kiviksgraven. Hit har vi vandringar, erbjuder självguidningar med antingen informationsblad eller ljudguidning till olika priser.


Café Sågmöllan

Det till Kiviksgraven angränsande Café Sågmöllan är navet i vår verksamhet. Förutom att servera fantastisk fika sker även betalning av entré till Kiviksgraven. Här finner ni även museibutiken och turistinformation.


Hitta hit!